Monthly Archives: May 2014

Dag 7 Zaterdag 31 mei Azouer de Touraine- St. Maure de Tourain 66 km

Route 2.345.832 – powered by www.bikemap.net

 

Vandaag al weer de zevende dag op de fiets. Alles verloopt prima met veel klimmen en dalen vandaag langs o.a. de Loire, wijngaarden in de Tourrain en natuurlijk Tours als laatste in routeboekje nr. 1. Hoe sommige mensen lyrisch over de  Sweertman boekjes  kunnen zijn begrijp ik echt niet want… of ze laten je kilometers omrijden….of een heel stuk van de route klopt gewoon niet!  Dat was vandaag dus ook weer eens het geval dus maar weer eens wat kilometers gekort door hard over een D weg heen te fietsen. Wel ook weer 2 stempels erbij! Nu voor de nacht in St. Maure om morgen richting Poitiers te vertrekken!
De foto hieronder heb ik gemaakt in St. Catherine de Fierbois.

DIGITAL IMAGE

Posted in De tocht | Leave a comment

Dag 6 30 mei Moree- Azouer de Touraine 63,7km

Route 2.345.308 – powered by www.bikemap.net

Een dag later dan gepland de update van gisteren! Het weer is fantastisch, weinig wind dus prima om lekker door de rijden. Veel klimwerk maar dat mag de pret echt niet drukken. Ik voel me prima en mijn benen blijven nog steeds goed. De giller van de dag was toen ik in St. Prest een stempel ging halen..vanwege Hemelvaartsdag niet alles open dus dan maar naar de slager  en ik vraag de beste man of ik een stempel mag hebben? Hij pakt gelijk de stempel en vraagt aan mij..waar ik de stempel wil, dus wijs naar mijn voorhoofd en zeg: “Ici?” Wat zoveel betekend  als HIER!  Hilariteit alom in de winkel dus brullend van het lachen en met een stempel in mijn paspoort weer op pad! En de slager dicht omdat het 12.00 uur was.
SAMSUNG

 

 

 

Posted in De tocht | Leave a comment

Dag 3 Hombeek- Lessines

Hombeek- Lessines 68 km

Samira sponsort de eerste 20 km van deze dag!

Een mooie route maar veel regen en onweer!

Route 2.270.867 – powered by www.bikemap.net
Posted in De tocht | Leave a comment

Dag 2 Oosteind -St. Katalijne-Waver

Oosteind- St. Katalijne-Waver

Dag 2 wordt in zijn geheel gesponsord door Aquariumvereniging Aquarius uit Huizen.

yodokus

Vanochtend vroeg uit Oosteind vertrokken via Breda, richting België, de rit begon met een leuk stukje fietsen langs de rivier de Mark in België  veel bruggetjes en een slingerend fietspad om daarna  via Hoogstraten naar Rijckevorsel voor de eerste rust. Verder over het eerste stukje kasseien richting Pulderbos, Massenhoven, Lier met de laatste 10 km regen richting St. Katalijne- Waver. Hier slapen we binnen de kasteelmuren op Domein Roosendaal! Morgen richting Frankrijk!

 SAMSUNG  Foto1905A

Posted in De tocht | Leave a comment

Dag 1 Blaricum – Oosteind

Blaricum- Oosteind 94,1 km

Route 2.269.089 – powered by www.bikemap.net

Nog een paar uurtjes en het is zo ver! De eerste 12 km tot aan Hilversum rij ik voor mijn allerkleinste maar grote fan Liz, de volgende 8 km worden gesponsord door Ruud en de volgende 60 km worden gesponsord door Rene’s Garage uit Huizen. De laatste 14 km van deze dag worden gesponsord door Aquariumvereniging Aquarius ook uit Huizen.

rene garage   yodokus

Posted in De tocht | Leave a comment

De laatste dagen voor vertrek

Nog  eventjes de laatste spullen inpakken en natuurlijk de eerste stempels halen:
1e stempel vitus blaricum

Maar de RUST laat nog even een paar dagen op zich wachten want er moet natuurlijk nog wel getraind worden en dat is niet alleen fietsen!
22-5-2014 Vandaag even voor het laatst naar de sportschool waar een ontzettend leuk T shirt voor onderweg over de spinningbike hing!(zie foto’s) Iedereen hartstikke bedankt!

Posted in De tocht | Leave a comment