Dag 22 15 juni Valcarce- Palas del Rei

Ponferrada bood geen plaats om te slapen  en ik vond het ook een vreselijk stadje! De volgende plek waar een camping lag kon je geen camper kwijt omdat het hek hooguit 2 meter doorrijhoogte had! De nacht hadden we dus doorgebracht op een parkeerplaats in Valcarce en dat werd dus ook de start van vandaag! Vroeg op en een hele zware klim die eerst 6-7% was en later 12% haalde naar O Cebreiro maar wat een prachtige uitzichten!  Maar wel naar 1390 meter!
IMG-20140615-00029SAMSUNGSAMSUNG

 

 

 

 

 

De pater die in O Cebreiro klaar zat om een stempel te geven had voor iedereen even een praatje, waar je vandaan kwam en of je al lang onderweg was?
Na O Cebreiro kwamen er eerst een paar kleine dalingen en klimmetjes om daarna met zeg maar een rotvaart verder naar beneden te gaan 40 km per uur was niets! Dit hield dus tevens in dat ik weer de route bij kon gaan stellen en als eindpunt van de dag voor Palas del Rei koos!  Maar ja campings kun je hier onmogelijk vinden dus naar de Gemeentelijke Refuge een prachtige plek in de schaduw om te overnachten. ‘s- Avonds aan het rekenen geslagen want dit hield tevens in dat Santiago de volgende ochtend al bereikt zou worden!

 

This entry was posted in De tocht. Bookmark the permalink.

Comments are closed.