Dag 23 16 juni Palas del Rei – Santiago

Vroeg op want het begint al behoorlijk warm te worden en er zitten nog een paar behoorlijke klimmen in deze dag en daarna de afdaling richting mijn einddoel Santiago de Compostela. Tijdens mijn ontbijt zie ik de eerste wandelaars uit de refuges vertrekken met het verstand op nul  en die onderhand bekende dwalende blik in hun ogen. De klimmetjes zijn pittig maar o, die afdalingen maken een hoop goed ….met 40 km per uur weer naar beneden dus dat gaat helemaal goed komen! Ondertussen had ik al uitgevonden dat er een makkelijker weg naar de stad is dan het routeboekje aangeeft dus eerst gezamelijk de auto wegbrengen en dan nog even 2 km naar de Kathedraal lopen om de eind stempel en de Compostela halen.  Op de trappen van de Kathedraal kwam ik de man uit Beieren van de Hanomag weer tegen die ook vandaag in Santiago was aangekomen.  De stempels werden gecontroleerd en de Compostela uitgeschreven, daarnaast kreeg ik ook nog het officiële bewijs dat ik van Blaricum naar Santiago was gereden, mooier kun je het niet treffen!
IMG-20140616-00033

IMG-20140616-00032

IMG-20140616-00037

 

Hierna nog een bezoek gebracht aan de Kathedraal om het grootste wierookvat ter wereld te aanschouwen en een bezoek te brengen aan de crypte van de H. Jacobus.
IMG-20140616-00040
IMG-20140616-00047

 

Hierna weer in de warmte naar de camper gaan lopen en ook nog even gaan wegen bij een apotheek! Jippie 87 kg dat gaat nog beter dan verwacht! Toen ik  de eerste dagen onderweg was kreeg ik een SMS’je vanuit Nederland hoe het ging en toen liet ik al doorschemeren dat het een makkie was en nu 23 dagen later, denk ik er eigenlijk nog steeds hetzelfde over. Natuurlijk waren er wel de zware dagen zeker de laatste 2 en dag 14, was een korte rit maar ik heb iedereen op de fiets wel naar adem zien snakken!  Ik heb het geluk gehad dat ik veel tijd in mijn voorbereiding heb geïnvesteerd en daardoor de hele tocht moeiteloos kon volbrengen!

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in De tocht. Bookmark the permalink.

Comments are closed.