22 juni Het heeft even kunnen bezinken!

Een zes dagen later besef je de zin en onzin van internet en alles wat er over een tocht naar Santiago beschreven wordt. Dit wordt dan ook een kritische kanttekening want er is dus meer onzin te vinden dan waarheid. Zeker is dat je ongetraind niet op pad moet gaan en heel goed moet weten waar je aan begint. Een makkelijke tocht zal het voor de doorsnee fietser niet zijn maar door ervaring leer je! Dan de beroemde Sweertman boekjes…..die kunnen wat mij betreft in de prullenbak want waar de beste man ooit het idee vandaan heeft gehaald om mensen kilometers om te laten rijden? Ook ben ik er van  overtuigd dat de fietser een zwaardere camino heeft dan de wandelende pelgrim want deze blijft vaak laag waar de fietser een 7-11 % de hoogte in moet. Voor de fietser (zeker als je zelf voor je slaapmogelijkheid zorgt) is het behoorlijk lastig om de stempels bijeen te krijgen op de laatste 200 km. Veel herbergen en refuges zijn pas laat in de middag of pas laat op de avond geopend, dus op tijden dat de gemiddelde fietser al van de weg is.  Een mooi voorbeeld hiervan is de Herberg in Logrono die al vroeg in de middag open zou zijn en toen ik er heen liep pas om 20.00 uur open ging, ik bedoel maar …. dat soort dingen loop je tegenaan.  Maar ik blijf wel zeggen…Frankrijk en Spanje zijn fantastische fietslanden want ondanks de vaak drukke wegen, er is geen auto die vlak langs je heen scheert (hier staat dus gewoon 3 maanden rijontzegging op!) maar iedereen passeert je met 1,5 meter ruimte!
Het was mijn Camino, een droom die na 7 jaar in vervulling is gegaan al denk ik dat er nog steeds mensen zullen zijn en die zullen er ook altijd blijven,die overlopen van negativiteit en denken dat je met Diabetes en PTSS dit niet zou kunnen doen en niet zou moeten doen!! Ik heb het tegendeel bewezen het is heel goed mogelijk!  Als laatste wil ik mijn man bedanken  voor de ondersteuning onderweg! (het eten en drinken was super) Judith voor de verzorging thuis, R&A sports & swimming voor het meedenken in de wintermaanden toen buiten fietsen geen optie was en het bieden van alle mogelijkheden en natuurlijk Martijn zonder wie ik nooit zo ver was gekomen om deze tocht te kunnen doorstaan! Echt voor ieder van jullie geldt: “Jullie zijn TOPPERS!!!”  Daarnaast natuurlijk de sponsors helaas is de opbrengst magertjes …net 400 euro maar er kan nog gedoneerd worden!

IMG-20140616-00048

This entry was posted in De tocht. Bookmark the permalink.

Comments are closed.